Potrebno je:
- 500 g špageta
- 200 g slanine
- 700 ml mleka
- 3 kašike brašna
- 100 g kačkavalja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- malo suvog bosiljka i origana
- 1 čaša (180 ml) kisele pavlake
Priprema:
Narendati kačkavalj. Naseckati malo svežeg peršunovog lišća. Skuvane i proceđene špagete ne ispirati nego posuti sa malo ulja.
Sitno seckanu slaninu staviti u neki dublji tiganj, na malo ulja da se proprži, par minuta. Naliti sa 600 ml mleka, a u ostatak razmutiti 3 ravne kašike brašna. Dodati začine i promešati. Kada prokuva skloniti sa vatre, pa sipati razmućeno brašno, svo vreme mešajući. Vratiti na šporet i mešati neprestano dok se ne zgusne. Dodati pavlaku i sir, promešati i skloniti sa vatre. Servirati špagete u tanjire i preliti sa pripremljenim prelivom. Po želji posuti sveže seckanim peršunovim lišćem.
Нема коментара:
Постави коментар