Potrebno za koru:
- 8 belanaca
- 100 g šećera u prahu
- 170-200 g kokosovog brašna
Potrebno za fil:
- 8 žumanaca
- 100 g šećera u prahu
- 100 g čokolade za kuvanje
- 250 g maslaca
Još:
- 1 kesica šlaga
Priprema:
Belanca i šećer umutiti u čvrst šam. Postepeno dodavati kokosovo brašno i varjačom mešati. U zavisnosti od kvaliteta i proizvođača kokos brašna nekad je potrebno utrošiti svih 200 g, a nekad je dovoljno i 170-180 g. Znaćete kada, polako mešajući i dadavajući kokos brašno, pokupi dovoljno vlage iz belanaca, da nije previše gusto, nego da je masa lagana.
Smesu izručiti u podmazan pleh (22x33) i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko deset minuta.
Po originalnom receptu, žumanca za fil se termički ne obrađuju, ali ukoliko ne želite da rizikujete, možete ih skuvati na pari zajedno sa šećerom. Dovoljno im je 1-2 minuta. Zatim umešati čokoladu i kada se ohladi sjediniti sa maslacaem
Žumanca i šećer penasto umutiti, pa dodati otopljenu čokoladu i sjediniti. Zatim umešati penasto umućen maslac i sve sjediniti.
Fil premazati preko hladne kore.
Na kraju umutiti jedan šlag i premazati preko kolača. Ostaviti na hladnom do posluženja.
Нема коментара:
Постави коментар