Sastojci za testo:
500 g brašna, 2 kašičice soli, 1 kašičica šećera, 20 g svežeg kvasca, 30 ml ulja, 250 ml mlake vode.
Sastojci za fil:
300 g krem sira, 100 g sitnog sira, 3 češnja belog luka, 2 kašike sitno seckanog svežeg peršunovog lišća.
Premaz:
2 kašike ulja, 1 kašika mleka, 1 jaje.
Priprema:
Od navedennih sastojaka zamesiti testo, oblikovati loptu, premazati sa malo ulja, pokriti providnom folijom i ostaviti da se udvostruči.
Premesiti i podeliti na dvanaest loptica.
Krem sir sjediniti sa sitnim sirom, dodati sitno narendan beli luk i peršunovo lišće, pa sve sjediniti.
Svaku kuglicu rastanjiti malo oklagijom, pa sipati kašičicu fila. Zatvoriti i oblikovati lopticu.
Slagati loptice u okrugli kalup, koji je podmazan sa malo ulja. Odozgo premazati sa uljem, pokriti providnom folijom i ostaviti da stoji sat vremena. Zatim premazati sa umućenim jaetom u koje se doda ulje i mleko. Po želji posuti semenkama.
Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći hleb oko25-30 minuta, odnosno dok ne porumeni.
500 g brašna, 2 kašičice soli, 1 kašičica šećera, 20 g svežeg kvasca, 30 ml ulja, 250 ml mlake vode.
Sastojci za fil:
300 g krem sira, 100 g sitnog sira, 3 češnja belog luka, 2 kašike sitno seckanog svežeg peršunovog lišća.
Premaz:
2 kašike ulja, 1 kašika mleka, 1 jaje.
Priprema:
Od navedennih sastojaka zamesiti testo, oblikovati loptu, premazati sa malo ulja, pokriti providnom folijom i ostaviti da se udvostruči.
Premesiti i podeliti na dvanaest loptica.
Krem sir sjediniti sa sitnim sirom, dodati sitno narendan beli luk i peršunovo lišće, pa sve sjediniti.
Svaku kuglicu rastanjiti malo oklagijom, pa sipati kašičicu fila. Zatvoriti i oblikovati lopticu.
Slagati loptice u okrugli kalup, koji je podmazan sa malo ulja. Odozgo premazati sa uljem, pokriti providnom folijom i ostaviti da stoji sat vremena. Zatim premazati sa umućenim jaetom u koje se doda ulje i mleko. Po želji posuti semenkama.
Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći hleb oko25-30 minuta, odnosno dok ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар