Sastojci:
50 ml mleka, 50 ml ulja, 4 jajeta, 70 g šećra, 80 g brašna, prstohvat soli, na vrh noža praška za pecivo, zelena i narandžasta boja.
Fil:
500 g kuvane šargarepe, 100 g kokos brašna, 180 g šećera.
Priprema:
Uključiti rernu na 160 stepeni. 20 g šećera, 50 ml mleka i 50 ml ulja dobro umutiti. Dodati jedno po jedno četiri žumanceta i 80 g brašna. Posebno umutiti belanca sa preostalim šećerom i prstohvatom soli, u čvrst šam. Ručno sjedniti obe smese. Odvojiti po kašiku-dve smese u posebne posudice, pa jedan deo obojiti narandžastom bojom, a drugi zelenom. Sipati obojene smese u posebne najlon kese (ili još boje poslastičarski špric), odseći vrh da se dobije mala rupica, pa na plehu koji je obložen papirom za pečenje nacrtati šargarepice. Kada su šargarepice iscrtane, staviti ih u rernu tačno jedan minut, da se prosuše. Izvaditi iz rerne, sačekati da se malo prohlade, pa sipati ostatak smese za rolat i izravnati. Peći oko petnaest minuta, odnosno dok blago ne porumeni.Gotovu koru mmotati zajedno sa papirom i ostaviti da se ohladi.
Skuvanu šargarepu dobro ispasirati, dodati šećer i kokos brašno . Odmotati koru i premazati je sa filom. Urolati i ostaviti na hladno do posluženja.
50 ml mleka, 50 ml ulja, 4 jajeta, 70 g šećra, 80 g brašna, prstohvat soli, na vrh noža praška za pecivo, zelena i narandžasta boja.
Fil:
500 g kuvane šargarepe, 100 g kokos brašna, 180 g šećera.
Priprema:
Uključiti rernu na 160 stepeni. 20 g šećera, 50 ml mleka i 50 ml ulja dobro umutiti. Dodati jedno po jedno četiri žumanceta i 80 g brašna. Posebno umutiti belanca sa preostalim šećerom i prstohvatom soli, u čvrst šam. Ručno sjedniti obe smese. Odvojiti po kašiku-dve smese u posebne posudice, pa jedan deo obojiti narandžastom bojom, a drugi zelenom. Sipati obojene smese u posebne najlon kese (ili još boje poslastičarski špric), odseći vrh da se dobije mala rupica, pa na plehu koji je obložen papirom za pečenje nacrtati šargarepice. Kada su šargarepice iscrtane, staviti ih u rernu tačno jedan minut, da se prosuše. Izvaditi iz rerne, sačekati da se malo prohlade, pa sipati ostatak smese za rolat i izravnati. Peći oko petnaest minuta, odnosno dok blago ne porumeni.Gotovu koru mmotati zajedno sa papirom i ostaviti da se ohladi.
Skuvanu šargarepu dobro ispasirati, dodati šećer i kokos brašno . Odmotati koru i premazati je sa filom. Urolati i ostaviti na hladno do posluženja.
Нема коментара:
Постави коментар