Potrebno za kore:
- 7 jaja
- 140 g šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
- 140 g pečenih mlevenih lešnika
Potrebno za fil:
- 4 jajeta
- 160 g šećera
- 150 g čokolade za kuvanje
- 200 g malsaca
Priprema:
Penasto umutiti žumanca sa šećerom. Dodati istopljenu čokoladu, izmešati, pa dodati lešnike. Belanca umutiti u čvrst sneg, pa postepeno dodavati prethodnoj smesi, ručno mešajući da se sve lepo sjedini. Peći tri, četiri kore na 180 stepeni, nekih petnaest minuta.
Mikserom penasto umutiti cela jaja sa šećerom i kuvati na pari. Dodati čokoladu i kuvati desetak minuta, svo vreme mešajući. Ohladiti pa staviti u frižider. Penasto umutiti maslac, pa mu dodavati kašiku po kašiku fila neprekidno muteći. Filovati kore i ukrasiti po želji.
Нема коментара:
Постави коментар