субота, 18. април 2015.

PERECE

Potrebno:

- oko 700 g brašna
- 1 kocka kvasca
- 1 šolja (2dl) mleka
- 4 kašičice soli
- 1 kašika šećera
- 250 g margarina
- 1 šoljica ulja
- 1 jaje

Premaz:

- 1 jaje
- po izboru susam, morska so

Priprema:

Sve sastojke dobro izraditi i kada se testo ujednači, odmah ga rastanjiti na pobrašnjenoj podlozi. Modlicom vaditi perece i slagati na pleh obložen papirom za pečenje. Premazati umućenim jajetom, posuti susamom ili morskom soli i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumene.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...