Potrebno:
- oko 700 g brašna
- 1 kocka kvasca
- 1 šolja (2dl) mleka
- 4 kašičice soli
- 1 kašika šećera
- 250 g margarina
- 1 šoljica ulja
- 1 jaje
Premaz:
- 1 jaje
- po izboru susam, morska so
Priprema:
Sve sastojke dobro izraditi i kada se testo ujednači, odmah ga rastanjiti na pobrašnjenoj podlozi. Modlicom vaditi perece i slagati na pleh obložen papirom za pečenje. Premazati umućenim jajetom, posuti susamom ili morskom soli i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumene.
- oko 700 g brašna
- 1 kocka kvasca
- 1 šolja (2dl) mleka
- 4 kašičice soli
- 1 kašika šećera
- 250 g margarina
- 1 šoljica ulja
- 1 jaje
Premaz:
- 1 jaje
- po izboru susam, morska so
Priprema:
Sve sastojke dobro izraditi i kada se testo ujednači, odmah ga rastanjiti na pobrašnjenoj podlozi. Modlicom vaditi perece i slagati na pleh obložen papirom za pečenje. Premazati umućenim jajetom, posuti susamom ili morskom soli i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар