недеља, 5. април 2015.

LEDENE KOCKE

Sastojci za koru:

6 jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna, 4 kašike kakao praha, 4 kašike ulja.

Sastojci za sirup:

200 g šećera, 4 dl vode.

Sastojci za fil:

5 dl mleka, 1,5 dl mleka, 9 kašika šećera, 9 kašika brašna, 1 aroma vanile, 250 g maslaca.

Glazura:

1 dl slatke pavlake, 100 g čokolade za kuvanje.

Priprema:

Penasto umutiti jaja i šećer, pa postepeno dodavati brašno i kakao, lagano mešajući. Na kraju dodati ulje i sjediniti. Smesu izliti u podmazan pleh i peći u rerni zagrejanoj na 200°C, oko 15 minuta.

Sirup kuvati na umerenoj temperaturi oko pet minuta, a zatim vrućim sirupom preliti vruću koru.

Staviti 5 dl mleka da kuva. Po mleku ravnomerno posuti tri kašike šećera, da padne na dno šerpe tako fil neće lepiti za dno. Brašno, šećer i aromu vanile razmutiti sa preostalim mlekom, pa zakuvati u provrelom mleku. Potpuno ohladiti. Penasto umutiti maslac, pa mu dodavati kašiku po kašiku fila, neprekidno muteći. Premazati preko ohlađene kore i staviti u frižider da stegne.

Na tihoj vatri zagrejati slatku pavlaku, pa dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne sjedini. Preliti preko kolača i ostaviti da se dobro ohladi.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...