Sastojci za koru:
6 jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna, 4 kašike kakao praha, 4 kašike ulja.
Sastojci za sirup:
200 g šećera, 4 dl vode.
Sastojci za fil:
5 dl mleka, 1,5 dl mleka, 9 kašika šećera, 9 kašika brašna, 1 aroma vanile, 250 g maslaca.
Glazura:
1 dl slatke pavlake, 100 g čokolade za kuvanje.
Priprema:
Penasto umutiti jaja i šećer, pa postepeno dodavati brašno i kakao, lagano mešajući. Na kraju dodati ulje i sjediniti. Smesu izliti u podmazan pleh i peći u rerni zagrejanoj na 200°C, oko 15 minuta.
Sirup kuvati na umerenoj temperaturi oko pet minuta, a zatim vrućim sirupom preliti vruću koru.
Staviti 5 dl mleka da kuva. Po mleku ravnomerno posuti tri kašike šećera, da padne na dno šerpe tako fil neće lepiti za dno. Brašno, šećer i aromu vanile razmutiti sa preostalim mlekom, pa zakuvati u provrelom mleku. Potpuno ohladiti. Penasto umutiti maslac, pa mu dodavati kašiku po kašiku fila, neprekidno muteći. Premazati preko ohlađene kore i staviti u frižider da stegne.
Na tihoj vatri zagrejati slatku pavlaku, pa dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne sjedini. Preliti preko kolača i ostaviti da se dobro ohladi.
6 jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna, 4 kašike kakao praha, 4 kašike ulja.
Sastojci za sirup:
200 g šećera, 4 dl vode.
Sastojci za fil:
5 dl mleka, 1,5 dl mleka, 9 kašika šećera, 9 kašika brašna, 1 aroma vanile, 250 g maslaca.
Glazura:
1 dl slatke pavlake, 100 g čokolade za kuvanje.
Priprema:
Penasto umutiti jaja i šećer, pa postepeno dodavati brašno i kakao, lagano mešajući. Na kraju dodati ulje i sjediniti. Smesu izliti u podmazan pleh i peći u rerni zagrejanoj na 200°C, oko 15 minuta.
Sirup kuvati na umerenoj temperaturi oko pet minuta, a zatim vrućim sirupom preliti vruću koru.
Staviti 5 dl mleka da kuva. Po mleku ravnomerno posuti tri kašike šećera, da padne na dno šerpe tako fil neće lepiti za dno. Brašno, šećer i aromu vanile razmutiti sa preostalim mlekom, pa zakuvati u provrelom mleku. Potpuno ohladiti. Penasto umutiti maslac, pa mu dodavati kašiku po kašiku fila, neprekidno muteći. Premazati preko ohlađene kore i staviti u frižider da stegne.
Na tihoj vatri zagrejati slatku pavlaku, pa dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne sjedini. Preliti preko kolača i ostaviti da se dobro ohladi.
Нема коментара:
Постави коментар