субота, 18. април 2015.

SLATKE CIMET PERECE

Potrebno je:

- 1 jaje
- 200 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica cimeta
- po potrebi meko brašno
- šećer u prahu za posipanje
- 250 g margarina

Priprema:

Penasto umutiti margarin sa 100 g šećera u prahu. Dodati jaje, vanilin šećer, ostatak šećera u prahu i cimet. Dodavati brašno dok se ne dobije glatko testo (kao za vanilice), koje se odvaja od ruku. Zatim razvući testo oklagijom na debljinu oko 5-7 mm, pa modlom vaditi perece. Slagati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 160 stepeni, oko petnaest minuta. Treba da ostanu svetle boje. Vruće posuti šećerom u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...