субота, 18. април 2015.

PICA KIFLICE

Potrebno za testo:

- 2dl mleka
- 1 kocka kvasca
- 1 jaje
- 1,5 dl ulja
- 500 g brašna
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica brašna

Potrebno za fil:

- 150 g šunkarice
- 150 g kačkavalja
- malo kečapa
- malo origana

Potrebno za premaz:

- 1 žumance
- malo mleka
- po izboru susam, morska so
- 50 g maslaca

Priprema:

U mlako mleko dodati kašičicu soli, šećera, brašna i izmrvljen kvasac. Ostaviti da kvasac fermentiše. Posebno, u odgovarajućoj posudi razbiti jaje, malo posoliti, dodati ulje, nadošli kvasac i sa brašnom zamesiti testo. Ostaviti da se udvostruči.
Naraslo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu, pa ga premesiti i podeliti na dva dela. Svaki deo posebno razviti, pa seći na trouglove. Na svaki trougao staviti malo  kečapa, origana i po komadić šunkarice i sira.
Motati kifle i slagati na pleh.Ostaviti da stoje pola sata, pa ih premazati sa umućenim žumancetom i malo mleka. Posuti semenkama ili morskom solju, pa narendati maslac, po malo na svaku kiflicu.
Peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni dok ne porumene.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...