Potrebno za testo:
- 2dl mleka
- 1 kocka kvasca
- 1 jaje
- 1,5 dl ulja
- 500 g brašna
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica brašna
Potrebno za fil:
- 150 g šunkarice
- 150 g kačkavalja
- malo kečapa
- malo origana
Potrebno za premaz:
- 1 žumance
- malo mleka
- po izboru susam, morska so
- 50 g maslaca
Priprema:
U mlako mleko dodati kašičicu soli, šećera, brašna i izmrvljen kvasac. Ostaviti da kvasac fermentiše. Posebno, u odgovarajućoj posudi razbiti jaje, malo posoliti, dodati ulje, nadošli kvasac i sa brašnom zamesiti testo. Ostaviti da se udvostruči.
Naraslo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu, pa ga premesiti i podeliti na dva dela. Svaki deo posebno razviti, pa seći na trouglove. Na svaki trougao staviti malo kečapa, origana i po komadić šunkarice i sira.
Motati kifle i slagati na pleh.Ostaviti da stoje pola sata, pa ih premazati sa umućenim žumancetom i malo mleka. Posuti semenkama ili morskom solju, pa narendati maslac, po malo na svaku kiflicu.
Peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni dok ne porumene.
- 2dl mleka
- 1 kocka kvasca
- 1 jaje
- 1,5 dl ulja
- 500 g brašna
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica brašna
Potrebno za fil:
- 150 g šunkarice
- 150 g kačkavalja
- malo kečapa
- malo origana
Potrebno za premaz:
- 1 žumance
- malo mleka
- po izboru susam, morska so
- 50 g maslaca
Priprema:
U mlako mleko dodati kašičicu soli, šećera, brašna i izmrvljen kvasac. Ostaviti da kvasac fermentiše. Posebno, u odgovarajućoj posudi razbiti jaje, malo posoliti, dodati ulje, nadošli kvasac i sa brašnom zamesiti testo. Ostaviti da se udvostruči.
Naraslo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu, pa ga premesiti i podeliti na dva dela. Svaki deo posebno razviti, pa seći na trouglove. Na svaki trougao staviti malo kečapa, origana i po komadić šunkarice i sira.
Motati kifle i slagati na pleh.Ostaviti da stoje pola sata, pa ih premazati sa umućenim žumancetom i malo mleka. Posuti semenkama ili morskom solju, pa narendati maslac, po malo na svaku kiflicu.
Peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni dok ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар