Sastojci za koru:
6 jaja, 6 kašika brašna, 3 kašike vode, 3 kašike mleka, 1 prašak za pecivo, 1 kašičica soli, 2 pune kašike ajvara.
Sastojci za fil:
500 g feta sira, 1 čaša pavlake, 300 g šunkarice, 300 g kiselih krastavčića, 1 kuvano jaje, 100 g kačkavalja.
Priprema:
Umutiti belanca sa kašičicom soli u čvrst sneg. Dodati žumanca i mutiti. Sipati mleko i vodu, pa promešati. Dodati brašno i prašak za pecivo. Lagano umešati, pa dodati ajvar. Sipati smesu u veliki pleh od rerne koji je obložen papirom za pečenje. Ravnomerno razvući kašikom i lupiti malo pleh o radni deo, kako bi se izbegli mehurići. Peći koru na 180°C, pa je pečenu i vruću urolati u papiru u kojem se pekla i ostaviti da se ohladi.
Pomešati sir i pavlaku, premazati hladnu koru, pa posuti sitno seckanom šunkaricom i krastavčićima. Zatim rasporediti rendano jaje i kačkavalj. Pažljivo urolati, uviti u alu foliju i ostaviti u frižider da se stegne.
6 jaja, 6 kašika brašna, 3 kašike vode, 3 kašike mleka, 1 prašak za pecivo, 1 kašičica soli, 2 pune kašike ajvara.
Sastojci za fil:
500 g feta sira, 1 čaša pavlake, 300 g šunkarice, 300 g kiselih krastavčića, 1 kuvano jaje, 100 g kačkavalja.
Priprema:
Umutiti belanca sa kašičicom soli u čvrst sneg. Dodati žumanca i mutiti. Sipati mleko i vodu, pa promešati. Dodati brašno i prašak za pecivo. Lagano umešati, pa dodati ajvar. Sipati smesu u veliki pleh od rerne koji je obložen papirom za pečenje. Ravnomerno razvući kašikom i lupiti malo pleh o radni deo, kako bi se izbegli mehurići. Peći koru na 180°C, pa je pečenu i vruću urolati u papiru u kojem se pekla i ostaviti da se ohladi.
Pomešati sir i pavlaku, premazati hladnu koru, pa posuti sitno seckanom šunkaricom i krastavčićima. Zatim rasporediti rendano jaje i kačkavalj. Pažljivo urolati, uviti u alu foliju i ostaviti u frižider da se stegne.
Нема коментара:
Постави коментар