среда, 22. април 2015.

GULAŠ OD SOJE


Potrebno je:

- 100 g sojinih komadića
- 500 g crnog luka
- 1 veza korena peršuna
- 2-3 šargarepe
- 500 ml soka od paradajza
- 100 ml belog vina
- 3 kašike soja sosa
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 2-3 lovorova lista
- so i biber po ukusu
- 50 ml ulja
- 1-2 kašike biljnog začina

Priprema:

Soju i očišćen koren peršuna skuvati u slanoj vodi. Procediti i sačuvati tečnost. Sitno iseckan crni luk i šargarepu posoliti i staviti da se dinsta na 50 ml ulja i 100 ml tečnosti u kojoj se kuvala soja. Dinstati dugo, sve dok luk i šargarepa ne omekšaju potpuno, povremeno dadavajući tečnost u kojoj se soja kuvala. Zatim dodati proceđenu soju, sok od paradajza, belo vino, soja sos i začine. Kuvati na umerenoj temperaturi oko pola sata. Služiti uz testeninu ili pire krompir.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...