субота, 11. април 2015.

ZOJA TORTA

Sastojci za koru:

7 jaja, 200 g šećera u prahu, 200 g maslaca, 200 g čokolade za kuvanje, 100 g mlevenog plazma keksa.

Sastojci za fil 1:

6 jaja, 200 g šećera u prahu, 180 g čokolade za kuvanje, 200 g maslaca, 200 g mlevenih lešnika.

Fil 2:

500 ml slatke pavlake.

Priprema:

Za kore umutiti prvo belanca sa prstohvatom soli, a posebno umutiti maslac sa šećerom u prahu. Zatim dodati jedno po jedno, sedam žumanaca i otopljenu čokoladu. Na kraju umešati ručno sneg od belanaca, a potom i mleveni plazma keks. Od ove količine ispeći četiri korice. Pleh dimentija 30x20 obložiti papirom za pečenje, pa sipati za svaku koricu po šest punih kašika smese. Peći na 150 stepeni, otprilike dvadesetak minuta. Gotove korice ostaviti da se ohlade.

Jaja za fil umutiti sa šećerom u prahu, a zatim sta<viti da se kuva na pari. Kada se smesa dovoljno zgusnula, dodati izlomljenu čokoladu za kuvanje. Izmešati da se čokolada istopi i sjedini, pa skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi. Hladan fil sjediniti sa umućenim maslacem. Na kraju umešati mlevene lešnike.

Umutiti slatku pavlaku i krenuti sa filovanjem. Prvo kora, pa čokoladni fil, zatim slatka pavlaka, opet kora, fil, slatka pavlaka... Ukrasiti tortu po želji.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...