Potrebno za testo:
- 1 kg brašna
- 1 kocka kvasca
- 3 dl mlakog mleka
- 3 dl mlake vode
- 1 kašičica soli
- 1-2 kašičice sirćeta
- 1,5 dl ulja
Potrebno za fil:
- 250 g maslaca ili margarina
- 1 čaša kisele pavlake
- 1 kašičica soli
- 2 žumanceta
- 2 supene kašike brašna
Fil II :
- 300 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- po ukusu so i biber
Još je potrebno:
- 1 jaje za premazivanje
- po želji semenke
Priprema:
U mlakom mleku rastopiti kvasac, pa dodati ostale sastojke i zamesiti testo. Ostaviti da stoji jedan sat.
Margarin, pavlaku, so, žumanca i brašno izmiksati da se sve dobro sjedini.
Na malo ulja izdinstati sitno seckanu glavicu crnog luka, pa dodati meso. Dinstati dok meso ne bude gotovo, dodati začine po ukusu i ostaviti da se ohladi.
Testo premesiti i podeliti na četiri dela. Tanko razviti, filovati dva dela sa prvim filom, a druga dva dela sa drugim filom. Umotati filovano testo u rolat. Rolate seći naizmenično tako da se dobiju trouglovi, pa slagati na pleh obložen papirom za pečenje.
Rernu zagrejati na 220 stepeni, pa smanjiti temperaturu na 200 i ubaciti kifle koje su prethodno premazane umućenim jajetom i posute semenkama po izboru. Peći dok ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар