субота, 18. април 2015.

KUPUS KIFLE


Potrebno za testo:

- 1 kg brašna
- 1 kocka kvasca
- 3 dl mlakog mleka
- 3 dl mlake vode
- 1 kašičica soli
- 1-2 kašičice sirćeta
- 1,5 dl ulja

Potrebno za fil:

- 250 g maslaca ili margarina
- 1 čaša kisele pavlake
- 1 kašičica soli
- 2 žumanceta
- 2 supene kašike brašna

Fil II :

- 300 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- po ukusu so i biber

Još je potrebno:

- 1 jaje za premazivanje
- po želji semenke

Priprema:

U mlakom mleku rastopiti kvasac, pa dodati ostale sastojke i zamesiti testo. Ostaviti da stoji jedan sat.

Margarin, pavlaku, so, žumanca i brašno izmiksati da se sve dobro sjedini.

Na malo ulja izdinstati sitno seckanu glavicu crnog luka, pa dodati meso. Dinstati dok meso ne bude gotovo, dodati začine po ukusu i ostaviti da se ohladi.

Testo premesiti i podeliti na četiri dela. Tanko razviti, filovati dva dela sa prvim filom, a druga dva dela sa drugim filom. Umotati filovano testo u rolat. Rolate seći naizmenično tako da se dobiju trouglovi, pa slagati na pleh obložen papirom za pečenje.
Rernu zagrejati na 220 stepeni, pa smanjiti temperaturu na 200 i ubaciti kifle koje su prethodno premazane umućenim jajetom i posute semenkama po izboru. Peći dok ne porumene.



Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...