Potrebno za testo:
- 600 g brašna
- 1 kocka kvasca
- 1 dl tople vode
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 2 dl kiselog mleka
- 3 jajeta
- 2 žumanceta
- 150 g maslaca
- 150 g kačkavalja
Potrebno za premaz:
- 2 belanceta
- susam, morska so
Priprema:
Razmutiti kvasac sa decilitar tople vode i kašičicom šećera, pa kada nadođe dodati kiselo mleko, so jaja+žumanca i zamesiti testo sa brašnom. Ostaviti da stoji sat vremena. Naraslo testo premesiti, pa ga podeliti na deset delova. Svaki deo razviti u krug, pa ga premazati omekšalim maslacem. Slagati jedan na drugi i premazivati sve, osim poslednjeg. Na kraju sve razviti što tanje, seći na trouglove, pa na svaki staviti koomadić sira i umotati kiflu. Kifle slagati na pleh i ostaviti da stoje pola sata. . Zatim kifle premazati belancetom i posuti susamom ili morskom soli. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, oko 25-30 minuta ili dok ne dobiju lepu rumenu boju.
- 600 g brašna
- 1 kocka kvasca
- 1 dl tople vode
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 2 dl kiselog mleka
- 3 jajeta
- 2 žumanceta
- 150 g maslaca
- 150 g kačkavalja
Potrebno za premaz:
- 2 belanceta
- susam, morska so
Priprema:
Razmutiti kvasac sa decilitar tople vode i kašičicom šećera, pa kada nadođe dodati kiselo mleko, so jaja+žumanca i zamesiti testo sa brašnom. Ostaviti da stoji sat vremena. Naraslo testo premesiti, pa ga podeliti na deset delova. Svaki deo razviti u krug, pa ga premazati omekšalim maslacem. Slagati jedan na drugi i premazivati sve, osim poslednjeg. Na kraju sve razviti što tanje, seći na trouglove, pa na svaki staviti koomadić sira i umotati kiflu. Kifle slagati na pleh i ostaviti da stoje pola sata. . Zatim kifle premazati belancetom i posuti susamom ili morskom soli. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, oko 25-30 minuta ili dok ne dobiju lepu rumenu boju.
Нема коментара:
Постави коментар